Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:14:57 GMT

قوانین آموزشی مدارس ژاپن

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۴۹۵۸

قوانین آموزشی مدارس ژاپن

محققان اظهار کردند: مدارس ژاپن، سختی‌های زندگی را آموزش می‌دهند و این سخت‌گیری‌ها موجب سخت‌کوشی، اراده و انگیزه در انجام فعالیت‌های آینده دانش‌آموزان خواهد شد و الگویی برای دیگر کشورهاست.

به گزارش ایسنا، کشور ژاپن سرزمین شگفتی‌های فراوان است و فرهنگ‌ها و آداب و رسوم خاص ژاپن، این کشور را برای بازدیدکنندگان جذاب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ژاپن به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان، پایین‌ترین نرخ جرم و جنایت را به خود اختصاص داده و خرده فرهنگ‌ها، ابداعات جالب، غذاهای درجه یک، سنت‌های باستانی و ترکیب آداب و رسوم غربی و شرقی از ویژگی‌های برجسته این کشور محسوب می‌شود.

آموزش در ژاپن از زمان‌های گذشته مهم بوده و در اواخر دهه 1800 در زمان امپراطوری میجی، سیستم آموزش عمومی تاسیس شد و به این ترتیب میزان سواد این کشور افزایش یافت.

اصلاحات میجی یا احیای میجی، زنجیره‌ای از رویدادهاست که به دگرگونی‌های عظیمی در ساختار سیاسی و اجتماعی ژاپن منجر شد.

حتی در دوره ادو (بخشی از تاریخ دوران پیشامدرن ژاپن از سال 1603 تا 1868 میلادی ) ، بیش از 70 درصد از کودکان به مدرسه می‌رفتند. امروز 99 درصد از ژاپنی‌ها می‌توانند بخوانند و بنویسند.

اگر چه، مدارس ژاپن با دیگر مدارس کشورها شباهت‌هایی مانند پوشیدن لباس فرم، امتحانات و نمرات دارد، اما تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که موجب تمایز مدارس ژاپن از مدارس کشورهای دیگر شده است؛ ژاپن با داشتن سیستم آموزشی منحصر به فرد خود، جوانان ژاپنی را هماهنگ با جامعه امروز خود پرورش می‌دهد.

برخی از تفاوت‌های تحصیل در یک مدرسه ژاپنی با مدارس دیگر عبارتند از:

معلمان دانش آموزان را از کلاس بیرون نمی‌کنند

در قانون اساسی ژاپن (ماده 26) آمده است که همه افراد حق دارند از آموزش برابر بهره‌مند شوند، به همین دلیل، معلمان ژاپنی دانش‌آموزان را از کلاس بیرون نمی‌کنند.

همه در مدرسه یک نوع غذا میل می‌کنند

در بسیاری از کشورها، دانش‌آموزان برای انتخاب غذا آزاد هستند، اما در ژاپن، به دانش‌آموزان، انتخاب نوع غذا در زمان خاص آموزش داده می‌شود، در نتیجه دانش‌آموزان اجازه انتخاب غذا ندارند و فقط در برخی از موارد خاص، آوردن موادغذایی از خانه مانعی ندارد که البته شامل برنج، سبزی، ماهی و مرغ یعنی غذای سالم است.

دانش‌آموزان  و معلم با هم در کلاس غذا می‌خورند

با اینکه غذاخوردن در کلاس در بسیاری از کشورها ممنوع است، اما در مدارس ژاپنی، معلم و دانش‌آموزان به صورت گروهی غذا می‌خورند. در ژاپن کلاس، تنها مکانی برای یادگیری نیست، بلکه برنامه ناهار موجب ارتباط بیشتر دانش‌آموزان با یکدیگر و نه فقط ارتباط با دوستان نزدیکشان می‌شود.

مردودی در مدارس ژاپن نیست

در برخی کشورها مانند ایالات متحده و فیلیپین، دانش‌آموزانی که در مدرسه در مهارتی عملکرد خوبی ندارند، برای افزایش مهارت، مجدد آموزش می‌بینند، اما ژاپنی‌ها فارغ از نمرات آزمون و عملکردشان به کلاس بالاتر می‌روند و نمرات آزمون، تنها در امتحانات ورودی دبیرستان و دانشگاه معنا دارد.

البته، این بدان معنی نیست که کودکان ژاپنی خوب درس نمی‌خوانند، بلکه برای یادگیری الفبای ژاپنی سخت تلاش می‌کنند تا مقدار لازم را در سن مناسب یاد بگیرند.

هیچ سرایداری در مدرسه نیست

در ژاپن، مدارس نیاز به سرایدار ندارد و دانش‌آموزان، خودشان همه بخش‌ها از جمله سرویس‌های بهداشتی‌ را تمیز می‌کنند.

دانش‌آموزان، معلمان، کارکنان مدرسه و حتی بالاترین مقامات عالی رتبه مدارس همه باهم مدرسه را نظافت می‌کنند، البته هر فرد در بخش مشخصی فعالیت می‌کند. در مدارس ژاپنی، برای تمیزکردن روزانه مدرسه، زمان مشخص تعیین شده است.

از این طریق، دانش‌آموزان نه تنها آموزش برای پاکیزگی فرا می‌گیرند، بلکه یاد می‌گیرند که به عنوان عضوی از جامعه، مسئولیت پاکیزگی جامعه را هم برعهده دارند و در نهایت، مفهوم استخدام فردی به عنوان سرایدار، برای تمیزکردن مدرسه عجیب و غریب است.

دانش آموزان و معلمان حتی در تعطیلات در مدرسه فعالیت دارند

معلمان در مدارس، بجز تعطیلات ملی، مرخصی ندارند و باید در مدرسه حضور داشته باشند. فعالیت‌های خاص و همچنین آموزش‌های ورزشی در طول تعطیلات هم ادامه دارد. البته، دانش‌آموزان در تعطیلات تابستانی هم تکالیفی دارند و باید انجام دهند.

در مدارس ژاپن برای حفظ نظافت و جلوگیری از واردشدن خاک به داخل مدرسه، دانش‌آموزان از کفش مخصوص مدرسه استفاده می‌کنند. البته همه دانش‌آموزان ملزم به استفاده از لباس و کفش یکسان هستند و همه دانش‌آموزان این قانون را رعایت می‌کنند.

کیف دانش آموزان در مقاطع راهنمایی، نماد مدرسه را دارد، همچنین برای جلوگیری از تصادفات، از نوارهای بازتابنده در شب استفاده می‌شود، زیرا معمولا دانش‌آموزان تا دیروقت در مدرسه حضور دارند و با دوچرخه به خانه باز می‌گردند.

دانش آموزان ابتدایی هم ازنوعی کوله پشتی خاص به نام "randoseru" استفاده می‌کنند.

دیگر قوانین مدارس ژاپن شامل ممنوعیت رنگ‌کردن موها، عدم استفاده از جواهرات و یا آرایش است.

انجام فعالیت‌های ورزشی صبح و بعد از مدرسه

دانش‌آموزان، معمولا قبل و بعد از مدرسه در فعالیت‌های ورزشی شرکت می‌کنند. برخی از فعالیت‌های ورزشی دانش آموزان پیاده‌روی به میزان چند کیلومتر برای حفظ تناسب اندام است و باعث اراده، عزم و تعهد بیشتر در دانش آموزان می‌شود.

مدارس ژاپنی برخلاف تصور عموم، فناوری پیشرفته خاصی ندارند

کشور ژاپن، یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه علم و فناوری است، اما در بسیاری موارد، قلم و کاغذ هنوز ارجح‌تر از وسایل الکترونیکی هستند. بااین‌حال، فناوری به‌آرامی در سیستم آموزشی راه پیداکرده تا از این طریق، به افزایش کیفیت آموزشی و بهبود مطالب درسی کمک کند.

محققان اظهار کردند: همه مدارس، جدیدترین و پیشرفته‌ترین تجهیزات آموزشی که از سیستم آموزش پیشرفته ژاپن انتظار می‌رود را ندارند.

در برخی از مدارس، دستگاه‌های پخش، چاپگر و دستگاه‌های فاکس منسوخ‌شده، وجود دارد و به‌جای سیستم تهویه هوای پیشرفته از فن‌های برقی استفاده می‌شود تا در مصرف برق صرفه‌جویی شود، وسایل گرمایشی هم بخاری‌های نفتی است.

علاوه براین، در کلاس بیشتر تمرکز بر روی مواد آموزشی سنتی همراه با کتاب درسی است و این در حالی است که در بیشتر کشورها از تخته وایت برد و وسایل هوشمند استفاده می‌شود.

دانش آموزان برای دفاع از خود آموزش می‌بینند

در مدارس ژاپن دفاع از خود آموزش داده می‌شود تا دانش‌آموزان در مواقع لازم از خود دفاع کنند.

معلم جایگزین در مدارس نیست

دانش آموزان حتی زمانی که معلم نباشد هم آرام به کار خود ادامه می‌دهند و کلاس درس تعطیل نمی‌شود.

مدارس دولتی هنرهای سنتی را آموزش می‌دهند

در ژاپن برای آگاهی و ارزش به سنت‌های ملی و فرهنگی، هنرهای دستی به دانش آموزان آموزش داده می‌شود.

jaborejob.com

jpninfo.com

lifehack.org

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، امیر بهرامی هدف از این رویداد ترغیب دانش‌آموزان وشهروندان به رعایت فرهنگ ترافیک، استفاده از حمل و نقل عمومی، رعایت ایمنی در سفر‌های درون‌شهری، مشارکت سازمان‌های مرتبط و نهاد‌های مردمی و نیز توجه ویژه به عابرین پیاده، موتورسواران برشمرد.

او تصریح کرد: راهبرد افزایش ایمنی در حمل و نقل و کاهش تصادفات نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی و البته همراهی شهروندان است و در همین راستا اهتمام تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله، آموزش و پرورش، پلیس راهور، سازمان تبلیغات، صداوسیما، مسؤولان اجرایی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها و حتی رسانه‌ها را می‌طلبد.

سرپرست سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری همدان با اشاره به اینکه دانش‌آموزان یکی از افراد اصلی هدف در آموزش‌های ایمنی ترافیکی هستند، گفت: این طرح تا اواخر خرداد ماه امسال نیز در پارک ترافیک شهرداری ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم